Mijn verhaal

TLDR: Jonge leeftijd begonnen, eerste gebruikte CMS is PHP-Nuke, vervolgens webspell, gameservers (linux) gehost en daarna eigen systemen ontwikkelt gebaseerd op scratch, OOP en frameworks.

Het begint bij mijn andere hobby: gamen. Na het opzetten van mijn eerste clan (vereniging), kon een website niet ontbreken! Direct begonnen in Microsoft frontpage! Door middel van de WYSIWYG-editor Microsoft Frontpage heb ik op jonge leeftijd kennis gemaakt met HTML en CSS (iframes vooral, blegh).

Toen kwam ik een website tegen waar je kon inloggen!! Waarbij er direct allemaal vragen op begonnen te komen en moest ik dit onderzoeken... al snel kwam ik uit bij PHP en het CMS systeem PHP-Nuke. Na het installeren en instellen van PHP-Nuke was mijn kwelling tot einde.
En toch miste ik uiteindelijk het e.e.a... zo begon ik mijn eerste regels PHP-Code te schrijven in de vorm van een PHP-Nuke module.

Al snel begon het schrijven in PHP een verslaving te worden, steeds wilde ik meer en meer functionaliteiten toevoegen aan mijn clan-website.

Helaas stopte de ontwikkeling van PHP-Nuke, wat nu? Ik kwam terecht bij het CMS-pakket Webspell. Webspell had al veel functionaliteiten voor de doeleinden van mijn website, echter groeide onze clan uit naar een échte community, waardoor onze wensen veranderde. Zo heb ik o.a. module's ontwikkelt voor het schrijven van game-reviews, fragmovies, contributies via paypal (o.a. voor gameserver admin), etc.

Een Gameserver Service Provider gestart. Dit kon uiteraard niet achterblijven na mijn activiteiten binnen de `gaming scene`. Een GSP levert een gameserver aan particulieren, waarvoor maandelijks een bedrag wordt betaald. Bij het starten van een GSP komt wel wat kijken, denk aan (hosting) servers en web applicaties om de facturatie, betalingen en het beheren van de gameserver te regelen (lees: start, stop, startup-line bewerken). Na eerst betaalde variante van een gameserver control panel gebruikt te hebben, ben ik hier zelf mee aan de slag gegaan... . Ik ben gestopt met de GSP, zodra bekend werd dat Call of Duty MW2 geen dedicated servers zou ondersteunen. Dit inzake 90% van mijn klantenbestand uit Call of Duty servers bestonden. (Ergens in 2008)

Hier begint mijn werk-ervaring, bij FuTec Systems B.V. was ik in 2009 aangenomen als `Medewerker Technische dienst`. De eerste weken was ik hier druk mee bezig, maar naarmate de drukte was weggewerkt, ik ging mij al snel vervelen en zag ik een (hoop) verbeterpunten voor mijn afdeling. Zo werd er o.a. nog veel met papier gewerkt. Weet je wat? Dan maak ik een portaal, waar wij alles digitaal kunnen invoeren, wordt opgeslagen in een database en vervolgens geprint kan worden voor een handtekening. Dit alles op eigen initiatief, in het kader gewoon doen. Uiteraard viel het op dat er spontaan geprinte A4'tjes ingeleverd werden in plaats van papier geschreven sjablonen. Toen begon het balletje te rollen... oh kan jij dat ook?

Zo begonnen we al snel meerdere taken en werkprocessen te digitaliseren en werd ik benoemd tot developer, tot het moment kwam dat er een wens was om een eigen webwinkel systeem te gaan ontwikkelen. Zo is het project MultiKassa ontstaan. MultiKassa Versie 1, is volledig door mij ontwikkelt in scratch PHP. Met scratch bedoel ik: geen OOP, geen MVC, geen framework.... Dit was een aardige klus, veel plezier aan gehad en veel van geleerd. Toch heb ik later besloten MultiKassa versie 2 te gaan ontwikkelen, in een framework: CodeIgniter. Maar dit keer niet alléén! Tenslotte moesten (bijna) alle functionaliteiten van Versie 1 overgenomen worden naar Versie 2. Op dat moment zijn wij begonnen met het aannemen van stagiairs van de MBO opleiding `Applicatie en Media ontwikkeling`.

Ben je tot zover gekomen met lezen? Het is al een héél boekwerk aan het worden... wil jij meer weten over mijn verhaal? Neem dan contact met mij op!